Ahmet Ümit Belgrad’da Okurlarıyla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünün “Yazar-Okur Buluşmaları” etkinlik dizisi kapsamında Türkiye’nin en iyi polisiye yazarlarından biri olan Ahmet Ümit, Belgradlı okurlarıyla bir araya geldi.

14 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte Dereta Yayınevi tarafından Sırpçaya kazandırılan “Beyoğlu’nun En Güzel Abisi” kitabı vesilesiyle bu ay Ahmet Ümit, Türk edebiyatı takipçileriyle edebiyat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Ahmet Ümit’in yazmaya başlama serüveninden, polisiye romana bakış açısına, iyi bir polisiye romanın içinde bulundurması gereken etmenlere, popüler kültüre ve Türk Edebiyatına kadar uzanan pek çok konu konuşuldu. 

Ümit, “Benim için polisiye roman, insanın varoluşunu anlatma yöntemi. İnsan yüreği iyinin ve kötünün savaş alanıdır. Ben de bu çatışmayı anlatıyorum. Başka bir yazar, insan ruhunu aşktan yola çıkarak anlatabilir. Ben bunu cinayet aracılığıyla yapıyorum. Kötü insanları öldüren bir katil mi, yoksa bu kadar vahşet sürerken bunlara ses çıkarmayanlar mı suçludur? İşte yeni romanımı bu soru üzerine inşa ediyorum.” dedi.

Dereta Yayınevi adına konuşan ve söyleşinin moderatörlüğünü yapan Aleksandar Şurbatoviç, “Türk Edebiyatının en önemli isimlerinden birini, Ahmet Ümit’i ağırlıyor olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz” diyerek Yunus Emre Enstitüsüne de bu etkinliği gerçekleştirdiği için ayrıca teşekkür etti.