“Tanini Trio” Belgrad’da

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından organize edilen “Tanini Trio Konseri” Belgradlı müzikseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2018 saat 21.00’de Madlenianum Opera&Theatre’da gerçekleştirilen konsere Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Türk Büyükelçiliği ve davetli ülke büyükelçilikleri personelleri, Sırbistan hükümetinin çeşitli bakanlıklarından temsilciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kültür-Sanat Çalışmaları Bağlarımızı Güçlendiriyor

Konser öncesi kültür sanat çalışmaların önemine dikkat çeken Büyükelçi Tanju Bilgiç, bu gibi çalışmalarının Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini ve yeni iş birliği alanların oluşmasına katkı sağlayarak iki ülkeyi birbirine yakınlaştırdığını ifade etti.

Belgrad YEE Müdürü Fahri Akdoğan ise Enstitünün 2015 yılı Mart ayında Sırbistan’da açılması ile iki ülke arasında kültürel diplomasi alanında yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Sırbistan’da gerçekleştirilen faaliyetler vesilesi ile var olan dostluk bağlarının ve kültürel bağların güçlendirilmesinin amaçlandığını dile getiren Akdoğan ortak değerlerden bahsettiği konuşmasında müzik ve sanatın birleştiriciliğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Kanun’da Tahir Aydoğdu, Ney’de Bilgin Canaz, Piyano’da Burçin Büke’nin yer aldığı “Tanini Trio” ekibi sahne aldı. Doğu ve batı müziklerini sentezleyerek icra eden grup, Belgradlı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.