15 Temmuz Sırbistan’da Dijital Ortamda

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın farklı noktalarında düzenlenen farklı tema ve etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlanıyor. 

Sırbistan’da da çevrim içi etkinlikle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dijital ortama taşındı. FETÖ Darbe Girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesine ilişkin fotoğraflardan oluşan sergi Sırpça ve Türkçe dillerde çevrim içi olarak ziyaretçilere açık olacak.

Sergi, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ile koordineli olarak Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştiriliyor. Yıl boyunca sanal ortamda ziyaret edilebilecek sergi öncesinde, çevrim içi toplantı yapılarak serginin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Belgrad’da bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış programında Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç kısa bir konuşma yaptı. “15 Temmuz Türkiye’nin demokrasisine sahip çıkmasının en güzel örneğidir” şeklinde sözlerine başlayan Tanju Bilgiç, aradan yıllar geçse de Türk milletinin 15 Temmuz günü gösterdiği azmin, kararlılığın ve dik duruşun her zaman hatırlanacağına dikkat çekerek “Sırbistan’da her yıl farklı etkinliklerle milletimizin bu onurlu duruşunu anmakta ve Sırp dostlarımıza bunu hatırlatmaktayız. Bu sene de etkinliğimizi COVİD19 nedeniyle dijital ortama taşıdık. 15 Temmuzu, şehitlerimizi rahmetle yad ederek hatırlıyor ve bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi. Dilek ve temenni konuşmaların ardından program tamamlandı.

Dijital 15 Temmuz Resim Sergisini https://bit.ly/2ZteK0v bağlantısından ziyaret edebilirsiniz.