Amerikalı Ünlü Oyuncu Sırbistan ve Türkiye'yi Aynı Filmde Buluşturuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Amerikalı Ünlü Sinema Oyuncusu Jack Dimich Belgrad Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret ederek Ağustos ayında çekimlerine başlanması planlanan “Ruhlar” isimli film hakkında bilgi verdi.

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Jelica Kovaceviç’in de eşlik ettiği ziyarette Jack Dimich, 2019 yılı içerisinde Sırbistan’da birçok projede yer aldığını fakat bu projeler arasında en önemlisi olarak “Ruhlar” isimli filmi gördüğünü, filmin ana karakterlerinden birinin Türk olduğunu söyledi. 

Türkiye’deki film sektörünün önemine değinen Dimich, aşkı, sevgiyi ve dramı içinde barındıran filmin bir kısmını Sırbistan’da bir kısmını ise Türkiye’de çekmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

Filmin bazı bölümlerinde Türkçe diyalogların olduğundan bahseden Dimich, “Filmin ana karakterlerinden birisi olan Şahin’dir. Türk olan Şahin’e can verebilmemiz için karakterin ruhuna bürünmemiz gerekiyor. Türkçe diyalogları çok iyi bir şekilde öğrenmemiz ve sergilememiz gerekmektedir. Bu nedenle filmimize Yunus Emre Enstitüsünün katkıları bizleri memnun edecektir.” dedi.

Eski Yugoslavya’da, bugünkü Bosna-Hersek’in Kozarska Dubica şehrinde dünyaya geldiğini, Türkçeye karşı çocukluğundan beri ilgisi olduğunu  fakat zamanla bu öğrendiklerini unuttuğunu belirten Dimich ayrıca Amerika’da bazı Türk oyuncular ile bir araya geldiklerinde Türkçe pratik yaptıklarını da sözlerine ekledi.