Avrupa Dil Günü Sırbistan’da Kutlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği tarafından 2001 yılında ilan edilen ve 45 katılımcı ülkenin yer aldığı “Avrupa Diller Yılı” ile bu zamana kadar milyonlarca kişiye ulaşmaya devam ediyor. Avrupa Kültür Enstitüleri Ağı tarafından her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan “Avrupa Diller Günü”  bu yıl da Sırbistan’ın Novi Sad ve Belgrad şehirlerinde kutlandı.

Sırbistan’da her yıl farklı şehirlerde çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğü programda bu yıl, Belgrad ve Novi Sad şehirlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Belgrad Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl koordinatör olarak yer aldığı etkinliğe Almanya, Avusturya, İsveç, Romanya, Yunanistan, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda ve Türkiye olmak üzere 10 ülkeden 25 kurum katıldı.

Dilsel farklılıkların tanıtılması ve dil öğreniminin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Avrupa dil etkinlerinde Yunus Emre Enstitüsü standında, Türkçe öğretimine yönelik kitaplar ve uygulama görselleri yer aldı.

Ortak kelimelerle hazırlanan oyunların da yer verildiği etkinlikte keyifli anlar yaşanırken Yunus Emre Enstitüsü standı çocuklardan yoğun ilgi gördü.