Belgrad’da “Fotoğraflarda Çanakkale” Resim Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çok sayıda davetlinin katılımıyla “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temasıyla” “Fotoğraflarda Çanakkale” resim sergisi açılışı Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Yunus Emre Enstitüsü tanıtım filmi, Çanakkale zaferi ile İstiklal Marşını anlatan kısa filmlerle başlayan programda Enstitü Koordinatör Vekili Dinser Şahin ve Belgrad Büyükelçilik 1. Müsteşarı Ümit Öktem bir konuşma yaptı.

Çanakkale Türkiye’nin Kuruluş Yolunu Aydınlatmıştır

“Bundan 107 yıl önce ülkemizin dört bir tarafı zamanın en güçlü devletleri tarafından kuşatılmış” şeklinde sözlerine başlayan Şahin, Çanakkale savaşının tüm olumsuz koşullara rağmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan bir savaş olduğunu ve orada yakılan zafer meşalesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunu aydınlattığını vurguladı.

Savaş meydanında kardeşliğin, dayanışmanın, sevginin, birliğin ve beraberliğin en çarpıcı örneklerinin yaşandığını ifade eden Dinser Şahin, “İmanımız, inancımız ve dört bin yıllık devlet geleneğimiz milletimizi zafere taşımıştır. Bu zafer Mehmet Akif Ersoy’un kalemi ile mühürlenmiştir.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Tüm Şehitlerimizi Saygı ile Anıyoruz 

Dünyada emsali olmayan bir mücadelenin adının Çanakkale olduğunu belirten Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçilik 1. Müsteşarı Ümit Öktem, “Başta Çanakkale olmak üzere, asala terör örgütü tarafından şehit edilen Büyükelçimiz Galip Balkar ve şehit edilen Dış işleri Bakanlığı personellerimizi, PKK’ ve hain FETÖ tarafından şehit edilen tüm vatandaşlarımızı saygı ve minnet ile anıyoruz” dedi.

Yapılan Konuşmaların ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

Diğer Etkinlikler

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü her ay farkı konu ve türde filmlerin gösterimini “Türk Film Gecesi” başlığı altında...