Belgrad’da Gönüllü Ekibi Oluşturuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde gençlerde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek ve toplumsal alanda farkındalık oluşturmak amacıyla gönüllü çalışma grubu oluşturuldu.

Gönüllü çalışma grubunda yer almak için 100’e yakın ön kayıt alındı. Ön kayıtlar arasında yapılan değerlendirme ile 30 Yunus Emre Enstitüsü gönüllüsü belirlendi. Oluşturulan grupların ardından 10’arlı gruplar halinde “Gönüllülük, Gönüllü Yönetimi ve Yunus Emre Enstitüsünde Gönüllü Olmak” eğitimi gerçekleştirildi.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen eğitimde gönüllü olmak isteyen gençlere Yunus Emre Enstitüsünün dünya genelindeki çalışmaları anlatıldı. Eğitim öncesinde kısa bir konuşma yapan Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin, 2015 yılından itibaren Belgrad merkezli tüm Sırbistan’da kültür sanat ve Türkçe öğretimi çalışmaları sürdürdüklerini, Gönüllülük çalışmasına ilk olarak 2019 yılında başladıklarına vurgu yaparak “ 2019 yılında gönüllülerimizle birçok çalışmayı birlikte yürüttük. Dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgını nedeniyle 2020 yılı itibariyle ara vermişti. Artık yüz yüze çalışmalarımızı planladık. Bundan sonraki dönemlerde ise etkinliklerimizi gönüllülerimizle birlikte planlayacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Dinser Şahin’in konuşmasının ardından eğitime geçildi. Üç oturumda gerçekleşen eğitimin ilk oturumunda “Gönüllülük nedir”, ikinci oturumda “Gönüllülük Yönetimi” üçüncü oturumda ise “Yunus Emre Enstitüsünde Gönüllü Olmak” konuları anlatıldı.