Belgrad’da Türk Okçuluğu Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Kemankeş Projesi kapsamında 16 ülkede eş zamanlı olarak faaliyete geçen Geleneksel Türk Okçuluğu kursu, Belgrad’da Team Fit Vracar Fitness Spor Salonu’nda başlatıldı.

12 kursiyer ve 3 eğitmenin katılımıyla başlayan kursların açış konuşmasını Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Aziz Çetin yaptı.

43 ülkede 54 kültür merkeziyle Türkiye’nin kültürel birikimini ve değerlerini tanıtan Yunus Emre Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği eğitim, kültür ve sportif etkinliklerle ülkeler arasındaki dostluk ve kültür bağlarını güçlendirmeyi hedeflediğini belirten Aziz Çetin, Belgrad’da başlayan Geleneksel Türk Okçuluğu kursunun iki ülke arasında var olan dostluğu ve kültür bağlarını güçlendirmeye vesile olduğunu dile getirdi.

Haftanın iki günü olmak üzere toplam 36 saat eğitim görecek kursiyerler Geleneksel Türk Okçuluğu kursunun ilk gününde okçuluk sporunun genel bilgileriyle tanıştılar. “Kepaze” adı verilen yayın nasıl kurulduğunu ve nasıl tutulması gerektiğini öğrendiler. 

9 hafta boyunca eğitim alacak kursiyerlerin Türk Okçuluğuna oldukça ilgili ve istekli oldukları gözlemlendi.