Covid19’u Dünya’ya Anlatıyoruz

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü insanların hızlı bilinçlenmesi ve Covid19 hakkında bilmediklerini öğrenmeleri için web portali oluşturdu. Web portali ile Covid19’u dünyaya anlatıyoruz.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş Sırbistan’ın devlet televizyonu Günaydın Sırbistan programı canlı yayına katılarak büyük kitlelere ulaşan ve beğeniyle takip edilen dijital programları hakkında bilgi verdi.

COVİD19 ile ilgili Türkiye’de yapılan mücadeleden bahseden Enstitü Başkanı Ateş, Türkiye’de güçlü bir hastane ve sağlık sisteminin bulunduğunu, her geçen gün insanların daha bilinçli bir şekilde hareket ettiğini vurgulayarak, Yunus Emre Enstitüsü olarak da evden çalışarak çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsünün Cumhurbaşkanlığı himayesinde bilim ve akademi alanında TABİP ismini verdiğimiz projemiz var şeklinde sözlerine devam eden Ateş, Covid19 ile ilgili dünyanın farklı noktalarında akademisyenlerin katılımı ile covid19.tabipacademy.com isimli bir portal oluşturulduğunu, Koronavirüs hastalığı ile ilgili tüm çalışmaları bu sayfada topladıklarını topluma bu şekilde bir hizmette bulunduklarını ifade etti.

Koranavirüs hastalığı ile ilgili Türkiye’nin ciddi önlemler aldığına dikkat çeken Ateş, aşı çalışmalarının Türkiye’de devam ettiğini 2 ay içerisinde kontrol altına alınıp normal hayata geçilebileceğini vurguladı.

Türkiye’nin turizm alanında da ciddi hazırlıklarının olduğunu söyleyen Ateş, Türkiye’nin haziran ayı sonrasında turizm alanında misafir ağırlayacak düzeyde hazırlıklarını tamamlamaya çalıştığını sözlerine ekledi.