Novi Pazar’da 23 Nisan Mutlu Çocuklar Şenliği

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından Novi Pazar’da Mutlu Çocuklar Şenliği gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayesinde Sırbistan Eğitim Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Novi Pazar Belediyesi, Novi Pazar Kültür Merkezi ve KUD Mladih’in de katkılarının bulunduğu Mutlu Çocuklar Şenliği Novi Pazar’da ilk defa gerçekleştirildi.

Novi Pazar Foaje Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe çocukların yanı sıra aileleri de katıldı. 23 Nisan'ın anlam ve önemini anlatan video gösterimi ile başlayan programda  23 Nisan Çocuk Bayramına özel gerçekleştirilen ‘Hayalimdeki Dünya’ isimli resim yarışmasının da ödülleri verildi.  

Ödül töreninin ardından çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisine geçildi. Novi Pazarlılar tarafından büyük beğeni ile izlenen çocuklar gösteride, Anadolu ve Balkan ülkelerinin figürlerini sergilediler. Halk oyunları gösteriminin ardından program tamamlandı.