Sırbistan'da Çocuklar İlk Kez 23 Nisan Kutladı

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından Belgrad’da Mutlu Çocuklar Şenliği gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayesinde Sırbistan Eğitim Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı ve Palilula Belediyesinin destekleriyle "Mutlu Çocuklar Şenliği" Sırbistan’da ilk defa gerçekleştirildi.

Vlada Divljan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Belgrad’ın farklı okullarından 250 çocuk katıldı. Program, Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan açılış konuşmalarıyla başladı.

23 Nisan Coşkusunu sizlerle paylaşıyoruz.

1920 yılından itibaren Türkiye’de her yıl geleneksel olarak 23 Nisan'ın Çocuk Bayramı olarak kutlandığından bahseden Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan’da ilk defa 2019 yılında gerçekleştirilen Mutlu Çocuklar Şenliği ile kutlamaya başladıklarına dikkat çekerek “Bizler Türkiye’deki çocuk bayramı coşkusunu sizinle paylaşmak istiyoruz.” dedi. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'ın açış konuşmasını Sırpça yapması da öğrencilerden ilgi gördü.

Etkinlikte Belgrad’ın sevilen çocuk gruplarından Grup Lira da sahne aldı. Grup Lira’dan sonra sahne alan Zemun Sonja Marinkovic ilköğretim öğrencisi Katarina Gluşica'nın söylediği şarkı büyük beğeni topladı.

Programın sonunda çocuklar için hediye çekilişi yapıldı.