Sırbistan'da Ebru Ustaları Yetişiyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Bağcılar Belediyesi iş birliğinde Belgrad’da Ebru sanatı eğitmen eğitimine yönelik ilk kurs başladı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde 10 gün boyunca sürecek olan kursa Sırbistan’ın farklı şehirlerinde de gelen katılımcılar yer alıyor. Günlük 3 saatlik Ebru eğitimi alan kursiyerlere Nisan ayında Bağcılar Belediye Başkanının katılımıyla sertifikaları verilecek.

Kurs hakkında kısa bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, ebrunun geleneksel el sanatlarımızından biri olduğuna dikkat çekerek, “Sırbistan’da ilgi gören bir sanatın eğitmen eğitimine başlamış bulunmaktayız. 10 gün sürecek eğitim boyunca kursiyerlerimizin ebru ile ilgili önemli noktaları en iyi şekilde öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

"Hedefimiz ebru sanatının daha geniş kitlelere aktarımını sağlamak." 

“Ebru Kursu ile ilgili duyurulara başladığımız gün büyük bir taleple karşılaştık.” şeklinde sözlerine devam eden Fahri Akdoğan, “Enstitümüz kısa zamanda organizasyonu yaparak ebru sanatı konusunda eğitmen eğitimi kursunu başlatarak ilk atımı atmış oldu. Bağcılar Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen kursumuzda Sırbistan’ın farklı şehirlerinden katılımı sağlayarak ebru sanatının yaygınlaşmasını hedefledik. Çok fazla başvuru arasından 10 katılımcıyı belirleyerek çalışmamızı başlatmış olduk. Hedefimiz ebru sanatının daha geniş kitlelere aktarımını sağlamak ve böylelikle Türkiye ile Sırbistan arasındaki kültürel ve sanatsal iş birliğini zenginleştirmektedir." şeklinde sözlerini tamamladı.

21 Mart 2019 Perşembe günü tamamlanacak eğitimin ardından katılımcılara Nisan ayında belgeleri takdim edilecek.