Sırbistan’ın En Prestijli Lisesinde "Türkçe" Seçmeli Ders Olarak Öğretilecek

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ile Belgrad Filoloji Lisesi arasında 15 Ekim 2021 Cuma günü iş birliği ve tanıtım protokolü imzalandı. Sırbistan'ın en eski ve en prestijli okullarından birisinde seçmeli ders olarak Türkçe öğretimi için bir anlaşmaya varılmıştır. 

 

Bu protokol çerçevesinde Türk dili, kültürü ve başka sanat alanlarında ortaklıklar kurulması hedefleniyor.  Konferanslar, seminerler, çeviri atölyesi ve sergiler gibi ortak bilimsel ve kültürel etkinlikler de öngörülmektedir. 

 

Enstitü binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Filoloji Lisesi Müdürü Dragana Çeçez İlyukiç ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ayşenur Kandemir hazır bulundu.

 

Kültür Merkezi müdürü imza töreninde şu sözleri ifade etti; 2020'de yabancı dil öğrenme istatistiklerinde Türkiye 5'inci sıraya yükseldi. Bizim içim çok kıymetli ve önemli durum çünkü yeni bir dil öğrenmek, yeni bir kültürle iletişim kurmak anlamına geliyor. Yunus Emre Enstitüsü olarak, farklı kültürlerle tanışmak, kültürümüzü tanıtmak ve birbirimizi daha iyi tanımak amacıyla Türkçe dil kurslarını bir araç olarak görüyoruz."

 

Filoloji Lisesi Müdürü Dragana Çeçez İlyukiç şöyle konuştu.  Filoloji Lisesi, bu yeni öğretim yılında 15. yabancı dil olarak Türkçenin seçmeli ders olarak tanıtılmasıyla doğuya bir köprü daha kurmanın mutluluğunu yaşıyor. Sırbistan Cumhuriyeti için ulusal önemi taşıyan okul olduğu için bu çok önemlidir. Bu vesileyle çocuklarımızın doğrudan öğretimde yeni bir dil ve kültürle tanışmaları için harika bir fırsattır.

 

Türkçe derslerine talebin yoğun olduğu Filoloji Lisesinde 25 Ekim 2021 tarihinde yüz yüze Türkçe derslerinin başlanması planlanmaktadır.

Diğer Etkinlikler

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ev sahipliğinde Türkçe öğrenen kursiyerlere...