Türk Film Geceleri Belgrad’da Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü her ay farkı konu ve türde filmlerin gösterimini “Türk Film Gecesi” başlığı altında gerçekleştiriyor.

Türk kültürü, sanatını, edebiyatını ve sinemasını tanıtma yönünde önemli bir adım olan Türk Film Geceleri, Türkçe öğrenmek isteyenler içinde pratik yapma imkânı sunuyor. Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen film gösterimine aşırı talep olmasından dolayı iki seans olarak gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dinser Şahin, Sırbistan’da Türk film ve dizilerinin izlenme oranının çok fazla olduğuna dikkat çekerek, Enstitü olarak bölgede tematik Türk filmlerinin gösterimi noktasında her ay bir Türk filmi ile Türk sinemasının tanıtımına katkı sunduklarını belirtti.

Her ay farklı temalarla Türk sinemaseverleri bir araya getireceklerini ifade eden Dinser Şahin, özellikle Türkçe öğrenen öğrencilerin Türkçe pratik yapmaları yönünde önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak “2022 yılı faaliyet programımız içinde ilk film gösterimi gerçekleştireceğiz.

İlk gösterim için sosyal medya üzerinden duyurulara başladık ve ilk gün içerisinde salon kapasitemizi doldurduk. Aynı filmi ikinci seansı için gösterimini gerçekleştireceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Diğer Etkinlikler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çok sayıda davetlinin katılımıyla “Yüreklerde Akif, Dillerde...