Türk Yemekleri Belgrad’da Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Şehir Kültür Merkezi tarafından her hafta gerçekleştirilen “Lezzetli Pazartesi” programı kapsamında Türk Mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsünün, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Belgrad Büyükelçiliği himayesinde düzenlediği programa Belgrad Şehir Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

T.C. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Enstitü Müdürü Fahri Akdoğan ve çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşen programda, Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Ayran Aşı, İçli Köfte, Pide ve Baklava’nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Zengin birikime sahip Türk ve Sırp mutfaklarının ortak noktalarına vurgu yapan Enstitü Müdürü Akdoğan, her iki ülkenin damak tatlarının da birbirine olan yakınlığına dikkat çekti. Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olmasına rağmen Sırbistan’da “Sataraš” ismi ile anılan Menemen’in bile yerel halk tarafından aynı usulle hazırlanarak sofralara getirildiğini belirtti.

Program, yemekler hakkında yapılan sunum ve ikramların ardından son buldu.