Yunus Emre Enstitüsü 10. Yılını Belgrad’da Kutluyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve dünya üzerinde kültürel etkileşime katkı sağlamak için dünyanın 48 ilkesinde 58 merkeziyle faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü 10. yıl dönümünü dünyanın farklı noktalarında düzenlediği konser ve festivallerle kutluyor.

Dünyaca ünlü Türk Müzisyen ve Besteci Ömer Faruk Tekbilek, Yunus Emre Enstitüsünün kuruluşunun 10. yılı kutlamaları çerçevesinde Saraybosna’da verdiği konserin ardından Belgrad’da Dom Omladine’de gerçekleştirilen konserde sahne aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve bazı yabancı ülke temsilcilerinin katıldığı konsere Belgradlı müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

Konserde dünyaca ünlü Türk müzisyen ve besteci Ömer Faruk Tekbilek ve ekibinin birbirinden seçkin parçalarla Belgrad’da unutulmaz bir gece yaşandı.

Tekbilek, Doğu ve Batı ezgilerini ustaca harmanladığı eserlerini, Türk sanatçılar Mehmet Bahadır Şener ve Murat Tekbilek, İtalyan Sanatçı Federico Ferrandina, Yunan sanatçılar Ioannis Dimitriadis ve Christos Lampropoulos ile İsrailli Sanatçı Shlomo Deshet eşliğinde Belgradlı müzikseverler için icra etti.