Yunus Emre Sohbetlerinde “Balkanlar ve Akdeniz'de Kültürel Diplomasi” Konuşuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Kültür Sanat Sohbetlerinin 2019 yılı son söyleşisinde “Balkanlar ve Akdeniz'de Kültürel Diplomasi” konusu ele alındı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2019 yılı içerisinde farklı tema ve konularla gerçekleştirilen etkinliğin sonuncusu Dr. Milena Dragićević Šešić’in konuşmacı olarak yer aldığı “Balkanlar ve Akdeniz'de Kültürel Diplomasi” konulu programla gerçekleştirildi. Akdeniz ülkelerinin kültürel özelliklerinden bahseden Dr. Milena Dragićević Šešić, Türkiye’nin kültür ve turizm unsularını da ele aldı.

Sırbistan’da Fransız Enstitüsü, Goethe Enstitüsü, British Council ve Rus Kültür Merkezi gibi merkezlerin kültürel diplomasi alanında çalışma yapan ana akım kurumlar olduğunu da ifade eden Šešić, Türkiye’nin son yıllarda yürüttüğü kültürel diplomasi çalışmaları ile öne çıkan Yunus Emre Enstitüsünün de başarılı çalışmaları neticesinde bu ana akım unsurları arasına girdiği ifade etti.

Söyleşinin ardından kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Dr. Milena Dragićević Šešić, programın ardından katılımcılarla sohbetine bir süre Enstitünün kültür odasında devam etti.