Belgrad’dan Türk Kültürüne Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türk kültürü ile Türk mutfağının tanıtımı ve Türkçe pratik yapılması amacıyla gerçekleştirilen "3T Trio" kültür etkinliği 5 Mart'ta gerçekleştirildi. Türk kültürü ve Türk lezzetlerinin bir arada tanıtıldığı, Türkçe sohbetlerin gerçekleştirildiği etkinlik katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Palilula Belediyesi Meclis Üyesi Uroš Pribićević, Sırbistan Dışişleri bakanlığı Personeli Slobodan Radeka ve çok sayıda davetli katıldı.

Program hakkında bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, Türk kültürü, Türk lezzetleri ve Türkçe’nin bir arada olduğu "3T Trio" etkinliğini Belgradlılarla buluşturduklarını, etkinlik öncesinde yoğun bir katılım talebi aldıklarını  belirtti.

Gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde Yunus Emre Enstitüsüne talebin her geçen gün arttığından bahseden Fahri Akdoğan, “Yunus Emre Enstitüsünün gerçekleştirdiği her etkinliğin yakından takip edilmesi bizleri sevindiriyor. Etkinliklerimizi bize gelen taleplere göre oluşturuyoruz. Her çalışmamızı farklı konseptlere hitap edecek şekilde tasarlıyor ve Enstitümüz bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü ekibimizle birlikte hayata geçiriyoruz. '3T Trio' etkinliğimiz de bunlardan birisidir.” dedi.

Türk mutfağı, Türk kültürü ve Türkçe sohbetler şekilde üç farklı bölümden oluşan etkinlikte davetlilere Türk mutfağında pilav üstü kapama ve baklava ikram edilirken Türk kültürü bölümünde ise Türk ve Sırp geleneğinde düğün törenleri ve ortak yönleri üzerine sunum gerçekleştirildi.

Temel düzeyde Türkçe sohbetleri, Türkçe kelime bulma ve geleneksel düğünler başlıkları altında üç farklı konuda gerçekleştirilen etkinliğin son bölümünde davetliler Türkçe pratik yapma imkânı buldular.