Belgrad'da Gastronomi Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 9 ülkeden 40’ın üzerinde mutfağın yer aldığı Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Belgradlılar baklava ve katmere hayran kaldı.

"Dünya mutfakları" sloganıyla Belgrad’ın merkezi Kombank Arena'da düzenlenen ve Yunus Emre Enstitüsünün de desteklediği Festival’de, Yunanistan, İran, Karadağ, Sırbistan, Mısır, Pakistan, Filistin ve İsveç'ten 50'nin üzerinde katılımcı yer aldı. Türkiye’den Gaziantep lezzetlerinin sunulduğu stant yoğun ilgi ile karşılandı.

Etkinlik hakkında kısa bilgi veren Gaziantep Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Uluslararası Stratejik İlişkiler Müdürü Şahin Çetin, Festival’de Türk mutfağına Belgradlıların büyük ilgisi olduğuna vurgu yaparak  "Buraya kültürümüzü, yemeklerimizi, mutfağımızı, bilhassa baklava ve katmer gibi tatlılarımızı tanıtmaya geldik." şeklinde konuştu.

İki gün süren ve 10 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan Festival’de ayrıca Yunus Emre Enstitüsü standında Türkçe kursları ve kültür sanat etkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı.