Belgrad'da Şehitler Anısına Fidan Dikildi

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cukarica Belediyesi ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde 15 Temmuz günü şehitler anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Zvezdica Anaokulunun ev sahipliği yaptığı etkinlikte ‘15 Temmuz Demokrasi Fidanlığı’ adıyla Şehitler anısına okul bahçesinde 20 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen törende ise şehitler için saygı duruşu ve Milli Marşımız okundu. Törende T.C Belgrad birinci müsteşarı Ümit Öktem, FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan liderlerin başında Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in geldiği ve Türkiye’ye bu konuda en fazla desteği veren ülke Sırbistan olduğunu ifade etti.

Cukarica Belediye Meclis üyesi Çedomir Sovtiç ise konuşmasında ‘15 Temmz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma kapsamında Türkiye Cumhuriyeti misafirlerimiz ana okullarımızın bir tanesinin bahçesini zenginleştirmeye karar verdikleri için büyük mutluluk yaşıyoruz. Yunus Emre Enstitüsü Belgrad ile yaptığımız iş birliğinin hepimiz için en önemli olan yaşadığımız çevrenin koruma hakkında bilgi vermek ve çocuklara en küçük yaşta onu öğretmeye başlayarak ileride de devam etme amacıdır.’ dedi.

Konuşmaların ardından okulun bahçesine T.C. Büyükelçilği, bağlı kuruluşlar ve anaokulu öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi yapıldı.