Belgrad’da Türkoloji Buluşmalarının İlki Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri ile Belgrad Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Türkçe kurslarına devam eden kursiyerlerin kaynaşması ve ortak projeler gerçekleştirmesi amacıyla “Türkoloji Buluşmaları” düzenlendi.

İlki Belgrad YEE’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Belgrad YEE Müdürü Fahri Akdoğan, Enstitünün Belgdrad’da Mart 2015’ten beri faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

2019 yılı faaliyet programı hazırlıklarında Türkoloji çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Fahri Akdoğan, özellikle program geliştirme sürecinde Türkoloji öğrencilerinin fikir ve önerilerine verdikleri öneme dikkat çekti. Ayrıca, YEE’nin Sırbistan’da yaptığı her çalışmanın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmede önemli bir rol üstlendiğine işaret ederek, bu çalışmaların Türkoloji öğrencilerinin kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine sağlayacağı katkılardan bahsetti.

T.C. Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in katılımlarıyla Enstitü binasındaki Türk Odası’nda devam eden etkinlikte, Türk kültürü ve Türkçe öğrenimi üzerine bir süre sohbet edildi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Büyükelçi Bilgiç, Türkçe öğrenen öğrencilerin dil ve kültür öğrenmekle kalmayıp Türkiye’nin gönüllü kültür elçileri olduklarına da vurgu yaptı.