"Kelimenin Kalbi" Resim Sergisi Sırbistan'da

Yazıcı-dostu sürüm

Ressam ve Hattat Ahmet Sula'nın eserlerinden oluşan "Kelimenin Kalbi" adlı serginin açılışı Sırbistan’ın büyük şehirlerinden biri olan Novi Pazar'da, 14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ile Novi Pazar Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sergide, Sula'ya ait yağlı boya ve kaligrafi eserler Novi Pazarlı sanatseverlerle buluştu.

Aynı zamanda Birinci Sınıf Emniyet Müdürü olan Sula, burada yaptığı açıklamada, resimlerinin insanların birbirini tanımasını sağladığını ve insanları düşünmeye yönelttiğini ifade ederek, sanatın insan kalbine dokunan önemli bir araç olduğunu vurguladı. Ahmet Sula’nın davetliler için hat sanatıyla yaptığı örnek uygulamalar da büyük beğeni toplandı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan ise Ressam ve Hattat Ahmet Sula'nın eserlerinin Novi Pazarlılar tarafından ilgiyle karşılanmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken Novi Pazar'da benzer kültür sanat etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Balkanlar'daki ilk durağı Bosna Hersek olan "Kelimenin Kalbi" adlı sergi, Sırbistan'ın ardından Kosova'da sanatseverlerle buluşacak.