Belgrad’da Gençlik Satranç Turnuvası Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Gençlik Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayesinde Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Turnuvaya Sırbistan Satranç Federasyonu ve Belgrad Engelliler Spor Federasyonu katkıda bulundu.

8 Grupta 16 sporcunun yarıştığı Gençlik Satranç Turnuvasına Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve elçilik çalışanları, Sırbistan Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Uroş Pribićević, Sırbistan Satranç Federasyonu Andriya Yorgiç, Belgrad Engelliler Spor Federasyonu Nemanya Radoviç ve sporcuların aileleri katıldı.

Turnuva, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in Turnuvaya gönderdiği videolu mesajın gösterimi ile başladı. 2 saat süren zorlu yarışma sonucunda turnuva birincileri belirlendi.

“15 Temmuz Ruhu Her Zaman Yaşayacak”

Gençlik Satranç Turnuvasının ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, 15 Temmuz günü Türkiye’nin yanında odluğunu ifade eden ülkelerden birinin Sırbistan olduğuna vurgu yaparak “Aradan 5 yıl geçmesine rağmen o geceki ruh aynı tazelikle yaşayacaktır ve yaşatılacaktır” dedi.

“Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, yaralılarımızı minnetle yad ediyorum.” Şeklinde cümlelerine devam eden Büyükelçi Hami Aksoy, “Sırbistan FETÖ ile mücadelemizi en iyi anlayan, bu konuda bize destek veren ülkelerin başında geliyor. Cumhurbaşkanı Vuçiç darbe sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızı arayan ilk liderler arasındaydı. Bu gece Sırbistan’ın ülkemizle dayanışmasını göstermek üzere Branko ve Most Na Adi köprüleri Türk Bayrağı renkleriyle ışıklandırılacak. FETÖ ile mücadelemize verdiği destek için Sırbistan’a minnettarız.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sırbistan Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Uroş Pribićević, Sırbistan Satranç Federasyonu Andriya Yorgiç ve Belgrad Engelliler Spor Federasyonu Nemanya Radoviç yaptığı selamlama konuşmasının ardından turnuvada birinci olanlara ödülleri takdim edildi.