Geleneksel Türk Okçuluğu Belgrad’da Yaşatılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Okçuluk Vakfı ile Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu ikinci dönem dersleri Belgrad’da başladı.
Okçuluk Vakfının İstanbul’da gerçekleştirilen eğitmen kursuna katılarak eğitimlerini tamamlayan Biljana Filipoviç ve İrena Maoduş tarafından verilen Okçuluk Kursu 3 Kasım 2018 tarihinde başladı. 9 haftada tamamlanacak kursun bitiminde kursiyerlere katılım belgeleri verilecek ve dönem sonunda yapılacak yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edilecek.
Kurs hakkında kısa bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü personeli Şehmuz Altın, Belgrad’da Geleneksel Türk Okçuluğunu ilk defa 2018 yılı Ocak ayında gerçekleştirdiklerini ve Okçuluk kursunun Sırp vatandaşları tarafından talep gördüğüne dikkat çekti. Gelen talepler üzerine 2018 yılı ikinci döneminde de kursu başlattıklarını ifade eden Altın, 13 kursiyerin eğitimlerinin Aralık sonuna kadar devam edeceğini ve 2019 yılı içerisinde yerel paydaşların ev sahipliğinde Okçuluk kurslarını Belgrad’da yaygınlaştırmayı planladıklarını belirtti.