Gönüllü Çalışma Grubu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından gençlerin kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve çalışmalarını zenginleştirmek amacıyla “Gönüllü Çalışma Grubu” oluşturuldu.

Grup, ilk toplantısını 4 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirdi.  Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda “Gönüllü Çalışma Grubu”na üye olan gençlere yönelik gerçekleştirilen sunumlarla Yunus Emre Enstitüsünde gönüllü olarak neler yapılabileceklerini öğrenirken, gönüllülük ve gönüllü yönetimi konusunda da bilgi sahibi oldular. 

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, Sırbistan’ın genç ve dinamik bir ülke olduğunu ve Yunus Emre Enstitüsü olarak 2019 yılı içerisinde gerçekleştirecekleri etkinliklerde gençlerin parlak ve yaratıcı fikirlerinden yararlanmayı arzu ettiklerini söyledi. Akdoğan, "Gençler etkinliklerimize dahil olarak kişisel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilir ve belirli alanlarda yeteneklerini geliştirme fırsatı bulabilirler.” dedi.

“Belgrad Yunus Emre Enstitümüze son dönemlerde yoğun bir talep bulunmaktadır.” diyerek sözlerine devam eden Fahri Akdoğan, “Gençlerden gelen taleplere cevap verecek şekilde Enstitümüz içerisinde gönüllülük sistemini oluşturduk. Grubumuzda 18 ile 30 yaş arasında 40 gencimiz bulunmaktadır. Gençlerin ortak noktası toplum yararına bir şeyler yapmak ve sosyal destek projelerinde ortak hareket etmektir. Verdiğimiz ve vereceğimiz eğitimlerle onların bilinçli bir şekilde enstitümüzde çalışmalarına katkı sunmayı amaçlamaktayız.” dedi.