Rus Kültür Merkezinden Belgrad Yunus Emre Enstitüsüne Ziyaret

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Rus Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Vasily Vladimirovich Galaktionov, 2019 yılında gerçekleştirilebilecek ortak etkinlikler konusunda fikir alışverişinde bulunmak için Belgrad Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Sırbistan genelinde ortak çalışmalara dair konuların görüşüldüğü ziyarette Müdür Yardımcısı Vasily Vladimirovich Galaktionov, Yunus Emre Enstitüsünden övgü ile bahsederken iki kurum arasında ortak çalışma alanlarının mevcut olduğunu, her iki kurumun bu alanlarda verimli bir şekilde çalışabileceklerini ifade etti.

Türkiye, Sırbistan ve Rusya merkezli ortak değerlere yönelik kültür-sanat etkinlikleri, festivaller ve akademik etkinlikler gerçekleştirebileceklerini vurgulayan Galaktionov, 2019 yılının her iki kurum açısından verimli bir yıl olmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını, iki kurumun ortak çalışmasının Türkiye, Sırbistan ve Rusya ilişkilerine önemli katkıları olacağını söyledi.