Sırbistan’da Türkçeye Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Sırbistan’da Türkçe öğrenmeye talep her geçen yıl artıyor. Novi Pazar, Smederevska Palanka şehrinden sonra Kragujevac şehrinde de Türkçe kursları başladı. 

Kragujevac Belediyesi Gençlik Ofisi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde hayata geçirilen Türkçe kursu öncesinde kursiyerlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kragujevac Belediyesinde gerçekleşen toplantıya Yerel Yönetim ve Gençlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Stefan Nikezić, Gençlik Ofisi Müdürü Marija Djokovic, Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Şehmuz Altın ve Enstitü Okutmanı Tamara Srnic katıldı.

“Yunus Emre Enstitüsü ile iş birliğimiz devam edecek”

Konuşmasında Yunus Emre Enstitüsünden övgü ile bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Stefan Nikezić, Sırpçanın içerisinde binlerce Türkçe kelimenin olduğuna vurgu yaparak, “Yunus Emre Enstitüsü ile Türkçe film gösterimi ile iş birliğimiz başlamıştı. Daha sonraki süreç içerisinde hiç irtibatı koparmadan daha da ileriye taşıyarak Türkçe kurslarının açılmasını sağladık. Yunus Emre Enstitüsünün Belgrad’da yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu çalışmaları şehrimizde de gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Öncelikle Türkçe kursunun açılmasında verilen desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bu iş birliğimizin önümüzdeki dönemlerde de kültür sanat etkinlikleri ile devam edeceğini umut ediyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yunus Emre Enstitüsünün dünya genelindeki yaptığı çalışmalardan da bahsedilen toplantıda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

İki gruptan oluşan Türkçe kursu, haftada 4 saat verilecek ve 9 haftanın sonunda kursiyerlerin seviyeleri yapılacak sınav ile belirlenecek.