Sokullu Mehmet Paşa Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından her ay farklı konu ve konuklarla gerçekleştirilen Kültür Sanat Sohbetlerinde ayın konusu  "Sokullu Mehmet Paşa" ve İstanbul & Belgrad Özelinde Şehirler ve İnsanların Kişiliği oldu.

Sırbistan’ın ünlü yazarlarından Vladislav Bajac’ın katılımı ile 29 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen etkinlikte, Bajac tarafından kaleme alınan “Hamam Balkania” isimli kitabı üzerinden gerçekleştirilen söyleşi, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Sokollu Mehmet Paşa ile birlikte iki şehrin (İstanbul-Belgrad) kaderinin geri döndürülemez bir biçimde birleştiğine dikkat çeken Vladislav Bajac, bu birleşmenin kültürel ve sosyal etkinlerine değindi. Farklılıklara odaklanmak yerine benzerliklerin artırılmasının ortak kültüre sağlayacağı katkıdan istifade edilmesinin dünya barışına sunacağı katkıları dile getirdi.

Romanında da ele aldığı ilginç tespitleri de paylaşan Vladislav Bajac, üç dilde yayımlanan kitabının İngilizce, Sırpça ve Türkçe basımlarını okurları için imzaladı.