TEKNOFEST Belgrad’da Tanıtıldı.

Yazıcı-dostu sürüm

Roketten uçan arabaya, otonom sistemlerinden uzay teknolojilerine kadar birçok farklı alanı içeren, toplam 500.000 €’nun üzerinde ödüllü yarışmaların yer aldığı 2020 yılı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) bilgilendirme toplantısı Belgrad'da gerçekleştirildi.

Belgrad Üniversitesi İnşaat Fakültesinde gerçekleştirilen programa Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel, Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, fakülte yöneticileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün 10. kuruluş yıldönümü anısına hazırlanan sinevizyon gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını Büyükelçi Tanju Bilgiç gerçekleştirdi.

"Teknofest’ten yeni Nikola Tesla'ların çıkmasını ümit ediyoruz"

Sırbistan’daki tüm öğrencilere seslenen Büyükelçi Tanju Bilgiç, 2019 yılında gerçekleştirilen festivalde 19 kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden, dünyanın 122 farklı ülkesinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin öğrenci başvurduğunu hatırlattı. 2020 yılı içerisinde Sırbistan’dan da katılım olmasını arzu ettiklerini, festivalin yeni Nikola Tesla’ların çıkması için büyük bir fırsat olduğunu ve çok başarılı çalışmaların çıkmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Açış konuşmasının ardından Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Portali (TABİP) hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Programın son bölümünde T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel, 2020 yılı TEKNOFEST'te biyoteknoloji, inovasyon, helikopter ve jet motoru tasarımı, eğitim, tarım, çevre ve enerji teknolojileri, akıllı ulaşım gibi 23 kategoride teknoloji yarışmaları düzenleneceğini söyledi. Bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için de ön eleme aşamasını geçen takımlara toplam 4 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

TEKNOFEST’in bu yıl Gaziantep’de gerçekleşeceğini ifade eden Alper Güzel, dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon liranın üzerinde ödüllerin beklediğini ifade etti.

Program soru cevap bölümünden sonra tamamlandı.