Türk Diasporası Belgrad'da Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da "Türk Diasporası Kültür ve Dayanışma Gecesi" düzenlendi.
Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Sırbistan’da yaşayan Türk vatandaşları arasında dayanışmayı ve kaynaşmayı artırmak amacıyla Türk Diasporası Kültür ve Dayanışma Gecesi gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayesinde gerçekleştirilen etkinliğe Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç başta olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşı ve iş adamı katıldı.
 

Türk yemeklerinin ikram edildiği gecede Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sırbistan'da az sayıda  Türk vatandaşı olduğu belirten Tanju Bilgiç, sayıları ne kadar az olursa olsun Türk vatandaşlarını bir araya getirerek tanışmalarını, kaynaşmalarını ve bir olma duygusu oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Türkiye ile Sırbistan ilişkilerinin her geçen gün daha da iyiye gitmesinden dolayı bölgeye Türk yatırımcıların  geldiğini ve bölgedeki Türk vatandaşının gün geçtikçe arttığını belirten Tancu Bilgiç, "Özellikle Türk vatandaşlarını bir araya getiriyoruz, birbirleriyle tanışmalarını sağlıyoruz. Bunları yaparken de Türk mutfağından bazı örnekler sunuyoruz. Böylece vatandaşlarımız özledikleri yemekleri Türkiye’den uzakta olsalar da tadabiliyorlar. Bu onlar için de teşvik edici bir unsur oluyor. Önemli olan bir arada olmak ve birlik duygusu." şeklinde sözlerini tamamladı.

Sırbistan’da bulunan Türk iş adamlarının da katkısının bulunduğu gecede Belgrad Yunus Emre Enstitüsüne destek veren Balkan Baklava, Dukat Restoran, LC Waikiki, Yayla DOO, Piramit Carpet Halı ve Anadolu Ajansı Sırbistan temsilciliklerine teşekkür belgeleri verildi.