Türk Filmleri Belgrad Turunu Tamamladı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği himayelerinde, Sinema Genel Müdürlüğü ve Belgrad Dom Omladine (Gençlik Evi)nin destekleriyle, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirilen “Türk Film Haftası” “Susuz yaz” ve “İşe Yarar Bir Şey” isimli filmlerin gösterimi ile tamamladı.

Galanın onur konuğu olarak programa “Anons” filmi yapımcısı, yazar ve senaristi Tarık Tufan katıldı. Türk Film Haftası’nın Türk sinemasının tanıtımının yanı sıra dünya seyircisi ile buluşmasına büyük katkı sağladığına vurgu yapan Tufan, farklı kültür ve sanatların kaynaşmasında sinemanın önemine değindi.

Türk Film Haftası'nın sürpriz konuğu Hülya Koçyiğit

Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirme ilkesiyle faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Belgrad Türk Film Haftası’nda Yeşilçam’ın başyapıtlarından “Susuz Yaz” filmi izleyici ile buluştu.

Dünyanın farklı noktalarında sinemaseverlerle buluşan ve günümüzde de izleyici tarafından büyük bir beğeni ile izlenen 1963 yapımı filminin başrol oyuncusu Yeşilçam’ın duayen isimlerinden Hülya Koçyiğit programın sürpriz konuğu oldu.

Koçyiğit, katılımcılarla birlikte izlediği film gösteriminin ardından gerçekleştirdiği söyleşide, başarılarla dolu kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri sinemaseverlerle paylaşırken izleyiciden gelen soruları da yanıtladı

Belgrad Türk Film Haftası’nda ‘Organize İşler 2’, ‘Türk İşi Dondurma’, ‘Ahlat Ağacı’ ve ‘Unutursam Fısılda’ gibi başarılı Türk filmleri de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.