Türk Filmleri Belgrad’da Beyaz Perdeye Yansıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünün “Beyaz Perdede Türkiye: Türk Film Gecesi” etkinliği kapsamında Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi filmleri beyaz perdeye yansıtılıyor.

Türkiye’de 5 kuşaktır izlenen ve izlenme rekorları kırmaya devam eden “Hababam Sınıfı” filmi Belgrad’da da yoğun ilgi ile karşılandı. Film yoğun talepten ötürü 2 farklı seansta gerçekleştirildi.

Stari Grad Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Müdürü Bojana Saviç’in onur konuğu olduğu gösterim, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik hakkında kısa bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, etkinliğin Türk kültürünü görsel sanatlar aracılığıyla geniş kitlelere duyurmaya yönelik gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Eğitim konseptli komedi filmlerinin her ülkede komedi ve dram unsurlarıyla birleştirilerek beyaz perdeye aktarıldığını, bu yüzden izleyicide bu filmlerin bir karşılığı olduğunu ifade etti.

Müdür Akdoğan, gösterimin yoğun taleple karşılanmasının kendilerini sevindirdiğini ve bu nedenle filmi iki seansta gerçekleştirdiklerini aktardı. Yunus Emre Enstitüsü olarak film gösterimlerini farklı salon ve şehirlerde gerçekleştirmeyi planladıklarını, 2019 yılı boyunca gösterilecek filmlerin önceden seçilmiş konu ve konseptlere sahip olduğunu ifade eden Akdoğan, yalnızca film gösterimi yapmayı amaçlamadıklarını, belirli sorunsalları göstermeyi hedeflediklerini ve bu çerçevede Türk filmlerinin seçiminde bireysel engellilik, kültürel farklılıklar, eğitim veya mültecilik gibi sosyal konuları  göz önünde bulundurduklarını ifade etti.