Türkçe Sohbetleri Belgrad’da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Türk kültürünü, sanatını ve edebiyatını tanıtmak ve Türkçe öğrenenlere pratik yapma imkânı sunmak "Türkçe Sohbetleri" Belgrad’da yapıldı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe,  Türkçelerini pekiştirmek isteyen çok sayıda davetli katıldı. İki ayrı bölümden oluşan etkinliğin ilk etabında katılımcılar Yunus Emre Enstitüsü hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu. Katılımcıların 3 farklı gruba ayrıldığı ikinci bölümde ise Türk kültürü, sanatı ve edebiyatı üzerine konuşuldu.

Türkçe Sohbetleri etkinliğinde katılımcılar bir yandan Türkçe ifade yetilerini geliştirirken bir yandan da Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi edindiler.
Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, etkinliğin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini, Türkçe pratik yapmak ve Türkiye hakkında bilmediklerini öğrenmek isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkçe öğrenmek isteyenlere Yunus Emre Enstitüsü olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden Fahri Akdoğan, “Sırbistan’ın farklı bölgelerinden Türkçe öğrenmek isteyenler web sitemiz ve sosyal medya adreslerimiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirler. Türkçe sohbetleri etkinliğimizi de bu nedenle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra da iki haftada bir düzenlemeyi planlıyoruz." dedi.