“Türkiye Hatırası” Foroğraf Yarışması

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, koronavirüs salgını nedeniyle insanların evde daha fazla zaman geçirmelerini teşvik etmek amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor. “Türkiye Hatırası” ismiyle Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen yarışmada yaş sınırlaması bulunmayıp, Balkanlarda yaşayan tüm sosyal medya kullanıcılarının evlerinde var olan Türkiye hatırasına ait izler taşıyan kareler arasında yapılacak.

15 Mayıs gece yarısına kadar devam edecek olan yarışma tüm sosyal medya platformlarımız üzerinden gerçekleştirilecektir. Dereceye giren fotoğrafların sahipleri sürpriz hediyelerle ve sosyal hesaplarımızdan paylaşımlar ile ödüllendirileceklerdir.

KONU KISITLAMASI BULUNMUYOR
Katılmak isteyenler için yarışmayla ilgili herhangi bir konu kısıtlaması bulunmuyor.
Katılımcılar evden çekilmesi kaydıyla evlerinde var olan Türkiye ve Türk kültürüne ait objeler ya da kültür adetleriyle çekilmiş her fotoğrafı yarışmaya dahil edebiliyor. Her katılımcı bir adet fotoğrafla katılma hakkına sahiptir.

KATILIM, DEĞERLENDİRME VE  ÖDÜLLENDİRME
Yarışma 1 Mayısta başlayacak ve 15 Mayıs saat 23:59’a kadar devam edecektir. Fotoğraf sahipleri @yeeuskup @yeebelgrad sosyal medya platformlarımızı takip edip yine bu hesabı etiketledikten sonra, çektikleri kareleri #TürkiyeHatırası etiketi ile paylaşarak yarışmaya katılabileceklerdir. Belirtilen saatler dışında yapılan paylaşımlar yarışmaya dahil edilmeyecektir. Katılımcıların paylaşımları Balkanlar’daki Yunus Emre Enstitüsü müdürleri tarafından derecelendirilmiş olacaktır. İlk üçe giren fotoğraflar sosyal medya platformlarımızda 19 Mayıs'ta duyurulacak ve bu fotoğrafların sahiplerine özel hediyeler olmakla birlikte ilk 50'ye giren tüm fotoğraflar çevrim içi sergide gösterilecektir.