TÜRKSOY Konseri Sırbistanlıları Büyüledi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün 10. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle TÜRKSOY tarafından Sırbistan’ın Novi Pazar şehrinde konser tertip edildi. Türksoy Gençlik Korosu tarafından gerçekleştirilen konser geceye damgasını vurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ve Novi Pazar Belediyesi tarafından da desteklenen konser TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un konuşmasıyla başladı.

TÜRKSOY olarak Balkanlarda çalışmalar yapmaktan memnun kaldığını belirten Kaseinov, Balkanlardaki çalışmalarda en büyük destekçilerinin 10. kuruluş yılını kutlayan Yunus Emre Enstitüsü olduğunu belirterek “Memnuniyetle söyleyebilirim ki, TÜRKSOY ile Sırbistan arasında ki iş birliği günden güne gelişmekte ve kurumsal bir nitelik kazanması için yoğun çabalar sarf edilmektedir. Novi Pazarlı Halk Dansları Toplulukları, Türk Dünyası Kültür Başkentleri kapsamında 2018 yılında Kastamonu’da  ve 2019 yılında Kırgızistan’ın Oş şehrinde gerçekleştirilen gala konserlerine katılmışlardı. Sanata, kültüre, dostluğa ve paylaşıma değer veren tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, Yunus Emre Enstitüsünün kuruluşunun 10.yılını tebrik ederim.” dedi.

Türk dünyasından eserlerin dinleyiciyle buluştuğu konserde geleneksel kıyafetleri ile de göz dolduran sanatçılar hafızalardan silinmeyecek bir geceye imza attı. Kara Toprak, Uzun İnce Bir Yoldayım, Gombay Builary, Karasuvnyn Dort Koshessy, Nebaxırsen, Daglarda Chıchak, Soygonum Chıksa Bolboybu gibi Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan (RF)’dan  eserlerin icra edildiği konsere ilgi büyük oldu. 

Konser sonrasında Genel Sekreter Kaseinov özverili çalışmaları ve ev sahiplikleri için KUD Mladih Derneği Başkanı Emina Brunçeviç’e teşekkür ederek plaket takdim etti.

TÜRKSOY Gençlik Oda Korosu konserleri Yunus Emre Enstitüsünün de destekleriyle 22 Temmuz 2019 tarihinde Karadağ’ın Budva, 24 Temmuz 2019 tarihinde  ise Çetine şehirlerinde gerçekleşecek konserlerle devam edecek.