Yunus Emre Enstitüsünde Çocuk Olmak

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen “Yunus Emre Enstitüsünde Çocuk Olmak” etkinliğinin ilki  Sırbistan'ın en eski okullarından birisi olan Isidora Sekulić İlköğretim Okulu'nda öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gelecek nesillerle ortak kültürel bağlar kurmayı amaçlayan etkinlikte öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsünü tanırken bir yandan da ortak kelimelere yönelik gerçekleştirilen oyunda Türk kültürü ile tanışma fırsatı buldular.

Yaratıcı öğrenmeye yönelik etkinliğinde gerçekleştirildiği programda Türkçe ve Sırpça ortak kelimelerle unutulmaz bir gün geçiren öğrenciler, Yunus Emre Enstitüsü gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen ebru atölyesine de büyük ilgi gösterdiler.

Program hakkında kısaca bilgi veren Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fahri Akdoğan, Sırpça içerisinde sekiz binden fazla Türkçe kelime olduğunu bunların iki bine yakınının gündelik hayatta kullanıldığına vurgu yaparak bu ortak kelimler üzerine çocukların öğrenmelerine yönelik bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“'Yunus Emre Enstitüsünde Çocuk Olmak' etkinliğimiz geleceğin sahipleri çocuklara ortak kültürel bağlar kurmayı ve iki ülke arasında geleceğin sağlam bir geleceğin inşasına katkı yapmayı amaçlamaktadır.” şeklinde sözlerine devam eden Fahri Akdoğan, “İlk programımız da Isidora Sekulić İlköğretim Okulu öğrencilerini Enstitümüzde ağırlıyoruz. Pırıl pırıl çocuklar bir yandan Türk kültürü ile tanışırken bir yandan da ortak kültürel değerlerimizi de öğrenme imkanı buldu. ”dedi.  

Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.