Belgrad Yunus Emre Enstitüsü Öğrencileri Türkçe Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği ev sahipliğinde Türkçe öğrenen kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Kültür sanat faaliyetlerinin yanında Türkçe kursları da düzenleyen Belgrad Yunus Emre Enstitüsü'nde 40 kursiyere sertifikaları verildi. Türkçe kurslarını başarıyla tamamlamanın heyecanını yaşayan kursiyelere sertifikaları, Büyükelçi Hami Aksoy ile Enstitü Müdürü Dinser Şahin tarafından verildi.

2022 yılı Türkçe kurslarının mottosu “Dizileri Dilinde İzleyin” ve “Şehrin Dilini Konuşun"

Törende konuşma yapan Enstitü Müdürü Şahin, Sırbistan genelinde Türk dizilerinin çok popüler olduğunu ve bu sebeple de her geçen gün Türkçe öğrenen kişi sayısının arttığına vurgu yaparak bu sebeple 2022 yılı Türkçe kurslarının ilanında “Dizileri Dilinde İzleyin” ve “Şehrin Dilini Konuşun” ifadelerini slogan olarak kullandıklarını belirtti.

Enstitü olarak kursiyerlere sadece Türkçe öğrenen kişiler olarak bakmadıklarını belirten Şahin, “Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz aktivitelerde düstur olarak aldığımız şey ismimize de yakışacak şekilde işimizi gönülden, sevgiyle ve samimiyetle yapmaktır. Yunus’un sekiz asır önceden insanlığa dostluk, barış, sevgi, ve kardeşlik seslenişini aktarmaya çalışmaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Ortak kültür gibi kelimelerimiz de fazla

Sertifika töreni programında konuşma yapan Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Balkanlarda ortak kültüre dayalı birçok değerin örnek gösterilebileceğini, ortak kültürel değerlerden en önemlileri arasında Türkçe’nin yerini koruduğunu, her geçen gün Türkçeye talebin artıyor olmasının da bunun bir örneği olduğunu ifade etti.

Konuşmasında 8500 üzerinde ortak kelime olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Aksoy, “Gündelik hayatta bile bazen Sırp dostlarımızla bir araya geldiğimizde bazı ortak kelimelerle anlaştığımızı görüyoruz. Bu bizim için mutlu edici bir olay ve bu değerin gelecek nesillere aktarılması noktasında siz Türkçe öğrenerek yaşatmaktasınız.” dedi.

Yapılan konuşmaların ve sertifikaların takdiminin ardından ikram ve muhabbetle devam eden tören fotoğraf çekimleriyle son buldu.

 

                    

Diğer Etkinlikler

Belgrad Yunus Emre Enstitüsü ile Belgrad Filoloji Lisesi arasında 15 Ekim 2021 Cuma günü iş birliği ve tanıtım...